04 okt

Bedste SEO værktøjer til affiliate marketing

Dette indlæg er skrevet af Simon Bak Andersen:SEO konsulent og elite-affiliate marketeer, som har arbejdet med affiliate marketing i snart 10 år. Til dagligt arbejder han som Head of Search hos oplevelsesvirksomheden DuGlemmerDetAldrig, hvor han har ansvar for SEO og Google Ads i Danmark, Norge og snart Sverige.

Overvejer du at give dig i kast med affiliate marketing, hvor trafikkilden er organiske klik fra Google? Eller du er måske allerede godt i gang? Uanset hvor du er i processen, kan du spare tid og opnå bedre placeringer hurtigere ved at bruge de bedste SEO værktøjer.

Markedet for SEO værktøjer er enormt. Derfor kan det være svært at finde hoved og hale i dem alle sammen. Især hvis du er ny inden for gamet.

 

 • For hvilke er de bedste i lige præcis din situation? 

 • Hvilke er værd at betale for? 

 • Og findes der gratis værktøjer, der kan rykke din affiliate-forretning i den rigtige retning?


I indlægget her har jeg fundet fire af mine bedste SEO værktøjer til affiliate marketing. Værktøjerne er meget generelle og kan bruges af stort set alle, der arbejder med affiliate marketing, hvor den primære trafikkilde er organisk trafik fra søgemaskiner.

Ahrefs

Det er ikke uden grund, at Ahrefs står øverst på min liste over bedste SEO værktøjer til affiliate marketing.


Ahrefs kan så mange gode ting, at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte.


Derfor vil jeg fremhæve én ting som Ahrefs virkelig nailer som SEO værktøj: Nemlig deres Keyword Explorer.

 


Deres Keyword Explorer er min klare favorit, når der skal laves søgeordsanalyser og tages de første spadestik til nyt indhold på mit website.

Her kan jeg lynhurtigt få et overblik over søgeordenes søgevolumen for på den måde at strukturere og prioritere mit arbejde med indhold.

Derudover giver Keyword Explorer mig et hav af søgeordsideer, der kunne være relevante for mig at lave indhold om. På den måde tager det ingen ting at samle en god pulje af søgeord, der skal laves indhold om. Dette er især en fordel, hvis du bestiller tekster hos en tekstforfatter, der skal fodres med søgeord for at kunne skrive en god tekst.


En anden fordel ved Keyword Explorer er, at den kan give mig et estimat på, hvor hård konkurrencen er for et givent søgeord. Den kommer med et bud på, hvor mange backlinks det vil kræve at ranke i top 10. 

Dette estimat kan så medregnes i din søgeordsanalyse, så du starter med at fokusere på de søgeord – der på papiret – er nemmest og derfor vil trække trafik hurtigst.


3 gode grunde til at bruge Ahrefs

 • Eminent til konkurrentanalyser

 • En kæmpe hjælp til søgeordsanalyser

 • Et af de bedste SEO værktøjer til at tjekke den umiddelbare kvalitet af links


Google Search Console

Google Search Console er for mig et uundværligt SEO værktøj. Det er der flere grunde til.


Først og fremmest kan GSC hjælpe dig med alt fra teknisk SEO til monitorering af dine backlinks. Det jeg primært bruger det til er til at få søgeordsideer til brug i eksisterende content.

 GSC samler alle de søgeord, der bliver brugt for at få vist dit website i SERP. Mange af disse søgeord kan du ikke finde i tools som Ahrefs’ Keyword Explorer. Og det på trods af, at deres månedlige volumen faktisk er mere end 10 søgninger, hvilket er “smertegrænsen” hos Ahrefs. 

GSC kan altså give dig tonsvis af søgeordsideer til dit eksisterende indhold som du kan optimere efter. Det er genialt, hvis du spørger mig. På den måde kan du altid holde trit med, hvad folk egentlig søger efter, når de får vist dit website i SERP. 


3 gode grunde til at bruge Google Search Console

 • Her får du den mest valide søgeordsdata

 • Giver dig en masse søgeordsideer til brug for on-page SEO

 • Det er “go to”-værktøjet, når du vil optimere din CTR

Screaming Frog

Har du et større affiliate website med +30 sider, vil jeg anbefale dig at stifte bekendtskab med Screaming Frog.

Screaming Frog er et af de bedste SEO tools, der findes, når der skal arbejdes med teknisk SEO.

Efter et crawl af dit website kan du bl.a. finde ud af om du linker til 404 sider, linker ud til ødelagte links, har for lange page titles og meget mere.


Kort sagt kan Screaming Frog hjælpe dig med at holde en god SEO hygiejne på dit website.

3 gode grunde til at bruge Screaming Frog

 • Gratis versionen kan i mange tilfælde være tilstrækkelig

 • Find broken links på ingen tid

 • Perfekt til analyse af page titles og meta descriptions 


Yoast SEO plugin til WordPress

Har du lavet dit affiliatesite i WordPress, så kommer du ikke udenom Yoast SEO plugin. Her har du virkelig et plugin, der kan lægge det perfekte SEO fundament for dig. 


Det jeg primært bruger det til er page titles, meta descriptions, noindex af sider, kategorier, tags osv., canonicals og ændringer i robots.txt filen.

Spørger du mig, er det et must have plugin til alle WordPress sites.


3 gode grunde til at bruge Yoast SEO plugin

 • Det er gratis

 • Det sikrer dig en strømlinet SEO optimering på dit WordPress website

 • Du behøver ikke at være teknisk begavet ud over det sædvanlige for at bruge det